Jubileumkrant vv Goes // 1895-2020
Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 30 personeelsleden. Vanuit Rijsbergen en Goes verzorg ik de stukadoorswerkzaamheden. Van Baal is gespecialiseerd in alle voorkomende werkzaamheden; van stucwerk voor nieuw- en verbouwprojecten tot restauraties van historische gebouwen. Voor elk specialisme hebben we de juiste mensen in dienst. Inmiddels behoren woningcorporaties ook tot de klantenkring. Traditioneel vakmanschap staat bij ons hoog in het vaandel”. Stukadoorsbedrijf van Baal is zijn eigen stichting begonnen om stukadoors op te leiden, Stichting Opleidingscentrum West-Brabant. Er wordt nauw samen gewerkt met de vakbranche voor stuka- doors. De opleiding is voor zowel praktijkleerlingen, statushouders, uitstromers en leerlingen die willen omscholen. “Toen ik 8 jaar geleden in Goes een vestiging begon, was mijn vriend John Karelse trainer van Goes. Destijds bezocht ik ook regelmatig een wedstrijd. Toen Keek Kik mij vroeg sponsor te worden twij- felde ik dus ook niet. Omdat we bij NAC Breda ook een box hebben, heb ik helaas weinig tijd om te ko- men kijken. Wel probeer ik elk jaar naar de business activiteit tegen een BVO te komen kijken.” Toekomst Hans “Voor het nieuwe seizoen hoop ik dat jullie bo- venin mee gaan draaien. Wat ik overigens erg knap vind is dat jullie inmiddels al wel een vaste waarde hebben in de derde divisie. Ik wens Goes heel veel succes! Een mooie club!” VOOR ELK SPECIALISME ZIJN ER DE JUISTE MENSEN IN DIENST Hans van Baal, geboren en getogen in Rijsbergen. Getrouwd met Monique en vader van 4 kinderen. Hans: “In het dagelijks leven ben ik directeur van stukadoorsbedrijf van Baal. Stukadoorsbedrijf van Baal is al sinds 1998 actief in Noord-Brabant, later is hier Zeeland bijgekomen. Gestart met Upta Techniek, daarna zijn Upta Horeca Automatisering en unTill Horeca Software toegevoegd aan de groep.Upta Techniek voert elektrotechnische werkzaamheden uit in de industrie en ontwerpt en installeert camera-installaties in het hogere segment. Upta Horeca Automatisering verkoopt en installeert unTill kassasystemen en Nostradamus plannings software. De kassa automatisering wordt voor iedere klant op maat ingericht en behelst tegenwoordig meer dan kassa’s alleen. Cloudopslag en beheer, QR bestellen, apps om direct inzicht in je zaak te hebben, productieschermen voor bar en keuken en koppelin- gen met alle belangrijke systemen zijn gemeengoed in de moderne horecabranche. unTill horeca software ontwikkelt het software pakket “unTill” wat inmiddels bij meer dan 12.000 klanten draait in 22 verschillende landen. V.V.Goes Franklin kwam bij v.v. G.O.E.S. via een vriend, Pieter Moison. Franklin “Pieter is helaas veel te vroeg overleden. Hij was een fervent en actief lid van de Business Club. Goes Pieter vroeg altijd om een bijdrage voor de club en ik deed hieraan mee. Nadat Pieter is overleden heeft Jeroen zijn werkzaamheden overgenomen en kwam hij bij mij met de vraag of het me leuk leek om iets voor de Business Club te doen. Hiermee kan ik het werk van Pieter een beetje voortzetten. De Business Club is een leuke groep met gezellige mensen. Inmiddels zit ik hier nu een jaar of 6 bij. Ik vind het leuk als er dingen bedacht en georganiseerd moeten worden. Het creatieve stukje, hoe gaan we dat doen en op welke manier? De orga- nisatie, goed over alles nadenken. Je wil natuurlijk wel dat een evenement zo goed mogelijk slaagt. Er zijn altijd onvoorziene zaken die je van tevoren niet kan bedenken of dingen die je niet in de hand hebt, zoals het weer, maar we streven ernaar zoveel mogelijk za- ken af te dekken. Hoe zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk mensen op af komen en dat het een geslaagd evenement wordt? Uiteraard is het belangrijk dat een evenement geld voor de club oplevert, het doel van de Business Club is uiteindelijk dat we kunnen werken met een maximaal budget, maximale sportieve prestaties zijn voor een groot gedeelte toch afhankelijk van het te besteden budget voor de selectie. Ik moet zeggen dat we de laatste jaren goede stappen hebben gemaakt we zitten nog steeds in een stijgende lijn dus dat is positief. Met het budget, de sportieve prestaties en waar we nu staan, naar mijn mening is dat een topprestatie, wat alleen maar bereikt kan worden door de inzet van iedereen binnen de club en daar mogen we best trots op zijn! Specialisatie en onderscheid Franklin “Binnen onze horeca tak onderscheiden wij ons met de unTill horeca-software. Wat wij doen is een standaard sofware-pakket inrichten naar ieders wens en behoefte. Onze klanten variëren van Café de Kruik tot een organisatie als Roompot, maar ook alle Fletcher en van der Valk Hotels, verschillende foodhallen, internationale koffieketens, broodjeszaken, frituren en sterrenrestaurants, alles is mogelijk, van klein tot groot. Als een ondernemer weet wat hij wil dan kunnen wij altijd onze software op maat inrichten, met één pakket kunnen wij alle markten bedienen. Bij 90 tot 95% van de ondernemingen die ons systeem heeft kunnen wij dit zo fine-tunen dat we bijna een op-maat-systeem hebben voor de klant. Het is net als bij lego, je kunt het systeem steeds verder uitbouwen. Qua grote partijen binnen ons vakgebied die hetzelfde doen als wij, zijn er een aantal Amerikaanse pakket- ten. Amerika is een heel groot land natuurlijk, maar de werkwijze is in heel Amerika veelal hetzelfde. In Europa zijn alle landen volledig anders. Dit begint bij valuta en belastingwetten, de grootste verschil- len liggen vooral in de cultuur en gewoontes. Wij zijn begonnen met het leveren van onze software aan resellers door heel Europa, dit hield in dat wij vanaf dag één een pakket hebben moeten ontwikkelen wat zo flexibel was dat dit in alle landen waar dit gebruikt werd moest voldoen aan de lokale behoeftes. Dat is ons unieke voordeel, flexibiliteit voor de veeleisende horeca ondernemer.Vanuit unTill leveren wij onze software aan aan een lokale partij, zoals bijvoorbeeld UPTA voor zuidwest Nederland, de lokale reseller verkoopt onze software met bijbehorende hardware aan de horeca ondernemers. Initiatief als vrijwilliger Het bestuur van de Business Club vindt dat jij behoor- lijk wat initiatieven toont om de club te helpen. Met name afbakenen van een aantal zaken, heel gericht vragen stellen, heel gericht een evenement aanpak- ken. Dit is de manier waarop ze jou kennen in de Business Club. Franklin “Ik ben voor duidelijkheid. Belangrijk dat iedereen weet wat hij moet doen. Als dat niet duidelijk is denkt de één dat jij het zou doen en de ander dacht dat jij het zou doen. Dat schiet niet op. Er moet gewoon duidelijkheid zijn. Het punt is natuurlijk wel dat je met vrijwilligers werkt. Je hebt ze altijd nodig. Maar op een gegeven moment moet je wel taken gaan verdelen en dan mag je ook wel verlangen dat die mensen die taken uitvoeren. Voetbal als hobby “Ik ben opgegroeid in Kruiningen en daar heb ik tot mijn 18e jaar gevoetbald. In de tijd ik meer ging wer- ken ben ik hiermee gestopt. Een aantal jaren geleden heb ik nog wel meegedaan met de veteranen; 7 tegen 7. Dit heb ik een aantal jaren gedaan. Toen ben ik begonnen met een nieuwe woning te bouwen en toen was er helemaal geen tijd meer. Als fan van betaald voetbal gaat mijn voorkeur uit naar Feyenoord. Maar om nou te zeggen dat ik een groot fan ben, nee dat is een groot woord! Als hobby heb ik nu meer iets met horeca; zelf wat koken op de bbq; uit eten gaan, het bourgondische leven. Voor de rest ben ik vooral druk met werk en thuis, klussen in en om huis zijn dingen die ik graag doe”. Toekomst V.V.Goes “Ik denk dat we eerst moeten consolideren en het zou mooi zijn als we dat even vol kunnen houden. We zijn zo hard gegaan de afgelopen jaren. Er zijn heel veel plannen en we doen ons best om de faciliteiten te verbeteren. Er gaat veel aandacht naar het eerste van Goes, maar je zou het liefst willen zien dat de club in zijn geheel naar een hoger niveau gaat. Het zou mooi zijn dat er op termijn uit eigen opleiding steeds meer spelers bij het eerste terecht komen. Stabilise- ren op het huidige niveau, en daarna kijken wanneer we weer een stap hoger kunnen gaan. Het is een topprestatie wat we nu bereikt hebben. De volgende stap is verder professionaliseren, het budget omhoog en dan kunnen we misschien weer eens denken aan een niveau hoger. Wat we nu bereikt hebben is voor Zeeuwse begrippen natuurlijk al heel bijzonder. Struc- tureel bouwen naar een volgende stap! Franklin de Pree, ondernemer, getrouwd en 2 kinderen, woonachtig in Wemeldinge. Franklin is eigenaar van een aantal bedrijven. STRUCTUREEL NAAR EEN VOLGENDE STAP 19 JUBILEUMKRANT 125 JAAR V.V. G.O.E.S.
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=